“ Τι είναι το Airbnb? ”

Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλετε extra χρήματα απλά και μόνο δημοσιεύοντας το άδειο διαμέρισμα το οποίο έχετε στη διάθεσή σας και βρίσκεται σε μια περιοχή με τουριστική κίνηση ή κοντά σε κάποιο κεντρικό σημείο.

Το πρώτο βήμα λοιπόν δεν είναι άλλο από την ανακαίνιση του ακινήτου, ώστε ο υποψήφιος ενοικιαστής να διακρίνει φωτογραφίες που θα αναδεικνύουν το χώρο και θα παρουσιάζουν το διαμέρισμα διακοσμημένο και διαμορφωμένο ανάλογα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμός για την εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Στην alfa – projects παρέχουμε προτάσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης που θα αυξήσουν τις πιθανότητες ενοικίασης και στη συνέχεια τις καλές κριτικές στην πλατφόρμα του Airbnb.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε. Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.

Η Airbnb προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (διαμέρισμα, κάστρο, βίλα κ.α.), ανάλογη με το μέγεθος της κοινότητας των χρηστών της, που υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Το εύρος των τιμών ποικίλλει σημαντικά, όπως και η τοποθεσία του καταλύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα, είναι εγγεγραμμένα καταλύματα σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες (Ιούνιος 2016). Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί οικονομικά ο χρήστης τον χώρο του, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.